Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

CiU insinua que ERC vol ja la sentència perquè desitja el fracàs de l’Estatut

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha insinuat aquest dimecres que ERC vol una sentència ja perquè desitja el fracàs de l’Estatut. ‘Qui està desitjant avui fervorosament una sentència és qui vol que l’Estatut fracassi i de retruc el pronunciament inequívoc del poble de Catalunya’, ha argumentat en roda de premsa sense citar ERC. En preguntar-li sobre si s’estava referint als republicans, ha indicat que és ERC qui ha d’explicar algunes decisions que ‘costen d’entendre’, com el fet que no signessin la resolució al Parlament en defensa de l’Estatut. ‘Que ho expliquin ells, nosaltres diem, pensem i actuem de la mateixa manera’. Pujol ha deixat clar que CiU no vol una sentència ni ara ni mai.

Redacció
Redacció 19/05/2010

Pujol ha recordat que ara són els socialistes els que han de fer possible que els continguts pactats prosperin i que no hi hagi sentència del Constitucional espanyol sobre l’Estatut. En aquest sentit, ha dit que no tenen cap problema en dir que no la volen ni ara ni mai, i en aquesta direcció treballaran sempre. ‘Qui està desitjant avui fervorosament una sentència és qui vol que l’Estatut fracassi i, de retruc, el pronunciament inequívoc del poble de Catalunya. No ens hi trobaran en aquest terreny’, ha assegurat.

I és que Pujol ha remarcat que és ERC qui ha d’explicar algunes decisions que ‘costen d’entendre’, com votar la resolució al Parlament en defensa de l’Estatut i no signar-la. ‘Que ho expliquin ells, la nostra és una posició molt clara i inequívoca. Nosaltres diem, pensem i actuem de la mateixa manera. Que ERC expliqui si la mà dreta li fa el mateix que la mà esquerra’, ha subratllat.

ERC creu que CiU defuig entrar en l’etapa ‘postautonomista’
La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha replicat Pujol que amb aquesta insinuació està jugant a la ‘cerimònia de la confusió’, més encara tenint en compte que ja el 2009 ERC va portar al Congrés una iniciativa per reformar la llei del TC per evitar que l’alt tribunal pugui sentenciar sobre estatuts referendats. Per a ella, el que queda clar és que els partits ‘catalanistes constitucionalistes’ volen foragitar del debat electoral les seves estratègies de cara a l’etapa que ERC anomena ‘postautonomista’ quan el TC hagi consumat la retallada de l’Estatut. ‘La sentència ja està decidida, i pot ser ‘gore’, ‘semigore’, ‘heavy’ o ‘grunge’, però ja està decidida’, ha reblat. Simó no ha amagat no creu ‘en absolut’ que la reforma de la llei del TC que proposen tripartit i CiU serveixi per aturar la sentència.