Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

CiU impulsarà la Llei de l’Aran al Parlament de Catalunya

CiU impulsarà la Llei de l’Aran al Parlament de Catalunya i la resta de compromisos del Pacte de l’Aran, com ara la revisió del Pla Director Urbanístic de la Val d’Aran o el desplegament de la Llei de l’Aranès. Ho ha anunciat aquest dijous el president del Grup Parlamentari de CiU al Parlament i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, en una roda de premsa a la seu de Convergència Democràtica Aranesa a Vielha, acompanyat de Carlos Barrera, president de CDA, Pau Perdices, vicepresident de CDA i alcalde de Vielha, i Àlex Moga, secretari general de CDA i regidor de l’Ajuntament de Vileha.

Redacció
Redacció 04/03/2011

Pujol ha assegurat que la voluntat de CiU al Parlament és ‘impulsar sense més dilació una ponència conjunta a la cambra catalana i buscar consensos per impulsar la Llei de l’Aran’. Segons Pujol, la llei ha de tenir com a finalitat la revisió del model de finançament de l’Aran que està prorrogat des del desembre de 2010′. En aquest sentit, ha manifestat que espera trobar els màxims consensos possible per tirar-ho endavant. Així mateix, ha afirmat que la voluntat de CiU és que en la futura nova Llei Electoral la representació de l’Aran sigui directa. ‘Apostem perquè l’Aran tingui veu pròpia al Parlament’, ha declarat.

Pel que fa a les properes eleccions del 22 de maig, Oriol Pujol ha manifestat el compromís que té CDC amb CDA perquè hi hagi un canvi al Conselh Generau d’Aran. ‘L’aposta de CDC és inequívoca perquè el canvi és imprescindible, necessari i possible perquè l’Aran funcioni millor en concordança del nou Govern de la Generalitat que entén l’Aran d’una manera molt diferent que l’anterior Govern tripartit’, ha dit el portaveu convergent. En aquest sentit, ha remarcat que el procés de renovació de CDA per a aquestes eleccions no és diferent del que ha anat fent CDC i ha assenyalat que aposta per la renovació ‘però aprofitant l’actiu que representa molta gent que porta anys treballant pel projecte’.