Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

CCOO i UGT preparen una mobilització conjunta per al març

|

- Publicitat -

CCOO promourà a Catalunya una mobilització conjunta amb UGT de cara al març que englobi tots els sectors. Segons Dolors Llobet, la nova portaveu del sindicat, es tracta d’una mobilització important per tal que els treballadors puguin expressar ‘les seves necessitats’ i les seves ‘propostes’. A més, Llobet ha explicat que es promouran mobilitzacions a nivell territorial, com ‘ja s’està fent en algunes capitals de comarca’ o a nivell sectorial.

Aquesta és una de les actuacions conjuntes amb UGT de Catalunya que CCOO ha aprovat en les línies d’actuació a seguir de cara al 2009. L’altra, és una ‘reunió urgent de l’acord estratègic’ ja que considera que ‘el 2009 serà un any difícil i complicat’ i cal concertar amb el Govern i les organitzacions empresarials ‘mesures més immediates’.

Publicitat

Llobet també ha volgut destacar que CCOO enfocarà la negociació col•lectiva i els increments salarials ‘amb la mateixa força’ que l’any passat. Ha estat contundent en afirmar que no deixaran que la crisi serveixi d’excusa per ‘vulnerar’ alguns dels acords d’increment salarial ja establerts per aquest any.

Aquestes mesures han d’anar en la línia d’incrementar els recursos immediats per les persones que s’han quedat sense feina, per millorar la ‘reinserció laboral’ i la seva ‘qualificació’. També cal ‘prioritzar els recursos públics’ per aconseguir una ocupació ‘de qualitat’, així com establir un ‘paquet de mesures’ per donar suport a les empreses, de manera que ‘puguin aguantar’ i ‘generar ocupació’.

A més, afirma Llobet, es treballarà per incrementar la capacitat salarial ja que es tracta d’una ‘qüestió fonamental’ i ‘estratègica’ perquè les famílies recuperin la capacitat adquisitiva i per tant, ‘la demanda’. Llobet ha dit que ‘no podem continuar amb les mateixes receptes que ens han portat a aquesta situació’, i recorda que l’estat espanyol està ‘dos punts per sota la mitjana europea’ en costos laborals, però que hi ha marge suficient ‘per recuperar el nivell adquisitiu’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut