Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Catalunya encapçala el nombre d’empreses en fallida a l’Estat espanyol

Segons l’estadística, en el conjunt de l’Estat es van declarar 2.528 empreses en fallida, un 187% més que l’any anterior. Les famílies que van optar per aquesta opció jurídica van ser 374, gairebé un 300% més que el 2007. El 67% de l’empreses declarades en fallida estaven relacionades amb la construcció i negocis immobiliaris. Els sectors on menys processos concursals s’han han estat l’agricultura i la pesca (0,7%). El quart trimestre ha estat determinant en la tendència amb un augment del 265% de fallides en relació al mateix període de l’any passat.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Catalunya lidera el nombre d’empreses que s’han declarat en fallida durant el 2008, segons dades publicades per l’INE recollides pel digital Joarnal.cat. Les empreses catalanes que van iniciar un procés concursal l’any passat van ser 681. El País Valencià segueix en nombre d’empreses afectades, un total de 390.

El nombre d’empreses de Catalunya és superior al de Finlàndia, Suècia i Dinamarca juntes

Aquesta setmana també s’ha publicat un estudi del Col.legi d’Economistes de Catalunya on es constata que el Principat compta amb més empreses que Finlàndia, Suècia i Dinamarca juntes. L’estudi resalta la necessitat que les pimes catalanes es fusionin per a adquirir més fortalesa al mercat global i qualifica ‘d’excessiva l’atomització del teixit empresarial català’. La crisi seria un bon argument per a estimular aquest procés de concentració empresarial, segons el CEC.

El responsable de l’estudi, Ferran Lemus, considera que la dimensió de les empreses ‘condiciona el seu creixement’, i que per invertir en R+D+I amb rendibilitat fa falta una certa mida.