Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Catalunya Acció respon a les amenaces de la Moncloa per la xiulada

En un nou comunicat, una de les entitats sotasignants del “Manifest a favor de la xiulada a l’himne espanyol i Felipe de Borbón, felicita les aficions basques i catalana per la xiulada a la final de Copa de futbol, i ha respost a les amenaces que s'ha proferit des del govern espanyol amb fermesa.

Redacció
Redacció 04/06/2015

El comunicat de Catalunya Acció fa així:

La conseqüència més significativa que es desprèn dels esdeveniments d’aquest passat dissabte en el decurs de la final de copa és que l’independentisme va triomfar davant les amenaces de l’estat espanyol. Va ser una victòria aclaparadora i absoluta que ha tingut un gran ressò internacional a l’hora de visualitzar el conflicte nacional entre Espanya i Catalunya. Com també ha estat la constatació que la imatge de la monarquia borbònica a Catalunya continua per terra, malgrat l’operació de maquillatge que va ser l’abdicació de Juan Carlos I. Ara, el govern del PP, que encara no s’ha dignat a condemnar el franquisme. i enfurismat pels esdeveniments, vol sancionar, perseguir o querellar-se contra tots aquells que duien un artefacte tan perillós per a la seguretat pública com és un xiulet. Han entrat de ple en el camp de la cosa tan espanyola com és l’esperpento.
 
Des d’Espanya ens diuen que el seu honor patri va ser trepitjat pel tracte que li van dispensar catalans i bascos a la Marcha Real i al monarca Felipe de Borbón. Amb tot, aquest sentiment mai podrà comparar-se a la humiliació que patim els catalans quan veiem que es practica una política d’intent de genocidi lingüístic contra el nostre idioma en qualsevol dels seus territoris naturals o quan hem de suportar que es compari per part del ministre d’educació espanyol la defensa de la nostra cultura a práctiques totalitàries. Sense oblidar que portem dècades patint l’escarni de ser víctimes de les pràctiques dels fills polítics d’aquells que ens van afusellar un president. Nosaltres ni oblidem ni perdonem.
 
Si creuen que amb aquestes maniobres aturaran la voluntat d’independència dels catalans, s’equivoquen. Si pensen que amb polítiques pròpies d’un estat totalitari (com quan la dictadura de Primo de Rivera va clausurar el camp de Les Corts l’any 1925 pels mateixos fets dels quals ara ens acusen) ens espantaran, tornen a equivocar-se. Els independentistes sabem que la batalla serà dura i que haurem d’encarar-nos amb coses molt pitjors que aquestes. L’ideal i la dignitat de Catalunya, per molt que els vulguin esclafar, sempre rebroten amb més força que mai. Dissabte al Camp Nou ho vam tornar a demostrar.
 
Finalment, agraïm especialment als patriotes bascos del grup parlamentari EH-Bildu al parlament de Gasteiz el seu suport cap a totes les entitats signants del Manifest amenaçades de ser sancionades pel govern espanyol. Ho han fet a través d’una proposició no de llei per la via d’urgència.