Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Carod-Rovira: “Puigcercós i jo defensem el mateix projecte”

Josep-Lluís Carod-Rovira, president d’Esquerra, va afirmar que “l’Esquerra que defensen els altres dirigents del partit que han tingut l’amabilitat de venir” (recordem que ell no va personar-se a la conferència d’en Puigcercós) i la que ell propugna és “la de les tres g”, és a dir: “un partit Gran, de Govern i Gradualista”. Són paraules que ha adreçat a Puigcercós i a la resta de membres de la cúpula republicana presents a la conferència del Cercle d’Economia, on també hi havia importants empresaris catalans.

Redacció
Redacció 05/07/2007

“Catalunya líder: un país en positiu”, aquest era l’eslògan de la conferència del Cercle d’Economia. Un títol que, ara mateix, Carod-Rovira no és podria aplicar, ja que no acaba d’agradar com a líder i més aviat es veu la seva figura en el partit de manera negativa. De totes maneres, el president del partit va dir davant dels principals empresaris catalans, i al costat de José Manuel Lara Bosch, que ell i Joan Puigcercós defensen un mateix projecte per a Esquerra. D’aquesta manera va intentar posar fi als rumors que existeixen sobre les fortes discrepàncies entre els dos líders, sobretot arran de les últimes declaracions de Carod-Rovira a una televisió on afirmava que el no a l’Estatut va ser un error.

A tot això no hem d’oblidar que aquest cap de setmana se celebrarà el Consell Nacional d’Esquerra, en què els sectors crítics defensaran la necessitat d’un avançament del congrés de la formació. A la conferència, Carod-Rovira també va demanar un front comú dels partits catalans, en cas que el Tribunal Constitucional tombi l’Estatut, i va retreure als empresaris una falta d’implicació durant la negociació del text.