Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carod-Rovira es reunirà dijous a Brussel·les amb el president de Flandes per “rellançar” la col·laboració entre els dos països

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, es reunirà aquest dijous a Brussel·les amb el president del govern flamenc, Kris Peeters, per negociar un ‘acord bilateral’ amb relació a diverses matèries comunes. Els principals àmbits de col·laboració que establiran les dues administracions seran la cooperació internacional, la salut, l’educació i el medi ambient. La trobada entre els dos dirigents es farà a petició del govern flamenc i se celebrarà a la seu del govern flamenc, a Brussel·les.

Redacció 27/11/2007

La reunió es durà a terme arrel de la petició feta per Peeters a Carod-Rovira el passat 15 de novembre a Barcelona en el marc de la Regleg, la Conferència de presidents de Regions amb Poder Legislatiu. Catalunya n’era el país amfitrió i l’executiu flamenc va enviar-hi una delegació del màxim nivell, encapçalada pel seu president, que comptava amb diversos ministres.

Fonts del departament de la Vicepresidència han explicat a l’ACN que la intenció del Govern és ‘rellançar’ la relació amb Flandes perquè ‘es tracta d’un dels països europeus amb més projecció en matèria econòmica, cultural i social’. La reunió es durà a terme a la seu del govern flamenc i també hi participarà, dins la delegació catalana, la secretària d’Afers Exteriors, Roser Clavell.

Peeters pertany al Partit Democratacristià Flamenc (CDV). Enguany va participar a les eleccions legislatives belgues, però no va prendre possessió del seu escó i va substituir Yves Leterme al capdavant del govern flamenc amb el càrrec de Ministre President. Va prendre possessió del càrrec el passat 28 de juny.