Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Carod-Rovira demana respecte per la consulta del govern basc, que considera “legítima”

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat respecte per a la proposta de consulta que vol impulsar el govern basc, que considera ‘legítima’ i ‘escrupolosament democràtica’. Carod-Rovira ha assegurat que ‘a les preguntes democràtiques cap demòcrata no pot posar-hi obstacles’. El líder republicà ha fet aquestes valoracions abans de presentar el seu llibre ‘2014’ en el fòrum Martín Ugalde, d’Andoain, al País Basc.

Redacció
Redacció 29/05/2008

Carod-Rovira ha legitimat la proposta de consulta del lehendakari assegurant que la iniciativa s’ha fet en el marc d’un govern democràtic i d’una institució legítima. El líder republicà ha incidit en la demanda de ‘respecte absolut’ per la proposta i n’ha defensat la idoneïtat, titllant de porucs aquells que pretenen que no es tiri endavant: ‘Cap demòcrata no pot tenir por que parli el govern democràtic, que parli un parlament democràtic i que, finalment, parli el poble basc a les urnes decideixi el que decideixi’. El vicepresident de la Generalitat ha insistit en el fet que ‘compartir la legitimitat de la preguntar no vol dir que tothom hagi de votar el mateix, però a les preguntes democràtiques cap demòcrata no pot posar-hi obstacles.’

Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions a la localitat guipuscoana d’Andoain, on, en el marc del fòrum Martín Ugalde, ha presentat el seu llibre ‘2014’, que exposa ‘un projecte d’emancipació nacional democràtic que pretenem des de la societat catalana’. El vicepresident de la Generalitat aprofitarà el seu viatge al País Basc per entrevistar-se demà al matí amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe.