Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Carod-Rovira crida als lleidatans perquè el quart diputat recaigui en ERC i no en el PP “més carca de la història”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, ha donat el tret de sortida a la pre-campanya electoral d’Esquerra aquest dilluns a la capital del Segrià. A Lleida i acompanyat pel candidat d’ERC a les eleccions generals per Lleida, Jordi Ausàs, Carod-Rovira ha iniciat una roda de trobades pel territori per ‘copsar opinions de la gent sobre temes que els preocupen així com per recollir propostes de cara al programa de campanya’. Durant la seva visita a Lleida, Carod-Rovira ha aprofitat per demanar el vot dels lleidatans per a Ausàs perquè el quart diputat per Lleida, ha dit, ‘ha de recaure en Esquerra Republicana i no en el Partit Popular’ que enguany presenta la llista ‘més carca, conservadora, integrista de la història i amb més tuf de franquisme des de 1977’.

Redacció 22/01/2008

Durant la seva visita a Lleida, Carod-Rovira ha destacat Lleida com la circumscripció ‘més emblemàtica per Esquerra’ perquè ‘si bé és cert que les enquestes que estan sortint a la llum tornen a revalidar l’escó per Esquerra Republicana, també diuen que si algú pot entrar a competir amb Esquerra Republicana és el Partit Popular’. En aquest sentit, Carod-Rovira ha dit que els lleidatans hauran de triar qui volen que els representi a Madrid, ‘si el partit dels presidents Macià i Companys que a més eren d’aquesta terra’ o si volen que els representi un partit com és el Partit Popular que ha fet ‘una de les llistes més carques, conservadores i integristes de la història i amb uns candidats i un discurs amb més tuf de franquisme des de 1977’.

El president d’ERC ha dit que la gent de Lleida ‘ha de triar entre el catalanisme progressista o la dreta extrema’ ja que actualment ‘al PP no hi ha lloc per una opció democràtica i liberal’. Carod-Rovira ha lloat la diversitat i riquesa de partits que hi ha a Catalunya i ha criticat que a l’estat espanyol ‘qui no sigui d’esquerres només té una opció que és l’extrema dreta’. En aquest sentit, ha afegit que ‘la mostra està en què es van apartant del Partit Popular els més moderats com Josep Piqué, Jaume Matas i ara Ruiz Gallardón’.