Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Carod aposta perquè el català “pugui formar part dels ensenyaments oficials de l’escola europea”

|

- Publicitat -

El vicepresident ha explicat que els estudis en català son gestionats des de l’Institut Ramón Llull i finançats per la secretaria d’Afers Exteriors.

Publicitat

‘El que es fa és donar suport als casals catalans on hi pot haver molts infants susceptibles de rebre aquest ensenyament i habilitar un professor de català’, ha declarat. I ha citat, en aquest context, a Brussel·les com el lloc més susceptible per dur a terme aquesta actuació. Segons Carod, hi ha actualment 161 universitats del món on es fa docència en català, així com 35 casals arreu del món que han rebut suport per fer classes en llengua catalana.

Així mateix, ha manifestat que el Govern ha posat en funcionament el mètode del curs de català on line ‘que està sent objecte de sana enveja científica per altres governs perquè permet l’aprenentatge de l’idioma sense moure’t de casa’. Des de Colònia, Buenos Aires, Santa Fe, Rosario, Pergamino, Mendoza, Viena, Escòcia, Montevideo fins a Caracas.

Fortuny també ha preguntat al vicepresident sobre el Patronat Català pro Europa, actual Patronat Catalunya Món. El vicepresident ha citat els tres eixos ‘bàsics’ d’aquesta entitat: ‘Assessorar el Govern i a la societat catalana sobre països i temes internacionals que es considerin d’interès; fer que hi hagi un grup de suport que defensi els interessos de Catalunya en tots els àmbits fora del territori; i formar especialistes en relacions internacionals que després puguin ser d’utilitat per formar part de les institucions catalanes’.

Han estat eliminades de la comissió dues preguntes polèmiques de l’ordre del dia que havia de llançar CiU. Una era sobre el cessament d’Albert Royo, com a secretari d’Afers Exteriors i l’altre sobre el cessament de Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau com a directora general de Relacions Internacionals.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut