Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El diputat del PP Josep Joan Cardona declara per la seva presumpta implicació en el cas CDEIB

El diputat del PP al Parlament balear, Josep Joan Cardona, ha arribat al voltant de les 09.20 hores als Jutjats de Via Alemanya de Palma per prestar declaració per la seva presumpta implicació en la trama de corrupció gestada la passada legislatura mitjançant el cobrament de comissions il·legals a canvi de l’adjudicació a dit de contractes a través del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB).

Amb aspecte seriós i acompanyat del seu advocat, Josep Zaforteza, Cardona ha accedit a l’edifici judicial eludint fer declaracions als mitjans de comunicació allà congregats. A partir de les 10.00 ofereix explicacions al voltant a la seva presumpta participació en el cas després que la principal encausada, l’ex gerent del CDEIB, Antònia Ordinas, apuntés a l’ex conseller de Comerç, Indústria i Energia com coneixedor de l’existència de la irregularitats en la concessió de contractes sense que actués en conseqüència per impedir-les.

Redacció
Redacció 22/10/2008

Es tracta d’afirmacions pronunciades davant de la jutge que instrueix el cas, Piedad Marín, que Cardona va desmentir després, assegurant desconèixer totalment aquests fets.

En concret, la magistrada va citar la setmana passada a declarar amb l’objectiu que aclareixi la seva actuació per haver tolerat, suposadament, la comissió dels delictes de malversació de fons públics, suborn i falsedat documental que la justícia imputa tant a Ordinas com la seva dona, la soprano Isabel Rosselló, totes dues a la presó provisional per la seva implicació en el cas.

Sobre aquesta qüestió, la portaveu del PP al Parlament balear, Rosa Estaràs, va afirmar ahir que el diputat del PP haurà de prestar declaració davant de la jutge que instrueix el cas Scala, ‘perquè una senyora empresonada l’ha apuntat amb el dit sense cap credibilitat’, en al•lusió a la versió oferta per l’ex gerent del Consorci, i alhora la portaveu del PP balear, Catalina Soler, va aclarir fa poc que Cardona ‘només’ serà expulsat del partit si es demostra que existeixen ‘indicis clars de criminalitat’ que l’inculpin en la trama.

Per contra, i desmarcant-se d’aquestes declaracions, el candidat a la presidència del PP de Mallorca, Joan Ferrer, va reclamar la dimissió del també president de la formació a Eivissa i Formentera si això serveix perquè la situació en el partit estigui ‘més tranquil·la’, a causa dels últims casos de corrupció destapats i que impliquen a membres del PP, com en aquest cas l’operació Scala.

Es tracta d’una nova operació contra la corrupció a Balears relacionada amb la gestió del PP en la passada legislatura, sota la màxima direcció de Jaume Matas. Concretament, el Ministeri Fiscal investiga si Ordinas podria haver comès aquests delictes per valor de 5 milions d’euros, a l’haver beneficiat amb diners públics i sense concurs previ a persones i empreses pròximes que van treballar per al Consorci, entre la que es trobaria la seva pròpia dona, a la qual va contractar en diverses ocasions perquè oferís concerts a l’estranger.