Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Can Ruti reobre tots els quiròfans després de l’incendi

L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, conegut com Can Ruti, ha tornat a obrir aquest dilluns els quinze quiròfans que es van tancar arran de l’incendi de dimecres passat, que va començar al soterrani però va afectar diferents plantes del centre. Els 18 quiròfans de l’hospital ja estan funcionant amb normalitat, amb unes 50 intervencions previstes per avui. Segons fonts del centre, totes les àrees i consultes externes també han recuperat la normalitat i es poden atendre tots els pacients que arriben. L’hospital ha reprogramat les visites i operacions cancel·lades per abans del dia de Reis.

Redacció 17/12/2007

Tot i que el foc, declarat en un soterrani on hi ha els vestidors de dones, es va apagar de seguida, la fumarada va obligar a desallotjar més d’un centenar de pacients i a traslladar una seixantena de crítics a altres hospitals, així com a cancel·lar centenars de visites i una cinquantena d’operacions.

Cinc dies després de l’incident, la normalitat torna a Can Ruti, segons fonts del centre, però encara hi ha part d’algunes plantes tancades, com les habitacions de la tercera, que van quedar molt afectades pel fum i encara s’hi estan fent tasques de neteja i desinfecció.

Els operaris continuen treballant per netejar i tornar a condicionar el soterrani, on hi ha els vestidors i on tot apunta que va començar el foc, a causa d’una cigarreta mal apagada en una paperera. També s’estan habilitant les consultes externes de la primera planta, que mentrestant s’atenen en altres consultes de l’hospital.

La segona planta va ser una altra de les més afectades pel fum i és on hi ha la unitat coronària. Mentre la zona no estigui en condicions, els pacients d’aquesta dependència s’atenen a la unitat de crítics. Les habitacions de la tercera planta s’estan netejant i probablement es podran obrir gairebé totes demà.

Pel que fa a la xarxa telefònica, que va quedar inutilitzable després del foc, la majoria de línies externes ja tornen a funcionar, així com les de quiròfans i urgències. Encara queda recuperar les línies internes, que comuniquen consultes i despatxos.