Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Camacho sobre la qüestió lingüística: ‘Si altres volen actuar de forma sectària estan en el seu dret d’equivocar-se. Nosaltres no ho farem’

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit aquest divendres al matí a TV3 que la qüestió de la llengua no serà un ‘eix prioritari’ del debat polític per al seu partit. Després de recordar que el problema que més afecta els catalans en aquest moment és la crisi econòmica, la popular ha dit, preguntada sobre si la qüestió de la llengua seria condició per pactar els pròxims pressupostos de la Generalitat, que el que ha fet ‘sempre’ el seu partit és actuar ‘amb responsabilitat’ perquè ‘els catalans puguin sortir de la crisi’.

Redacció
Redacció 09/09/2011
‘Nosaltres no farem d’aquest qüestió l’eix prioritari del debat polític’. Així de contundent s’ha mostrat la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, aquest divendres al matí sobre la polèmica per la immersió lingüística a Catalunya.
 
Després d’uns dies en què tant des del PP com des de CiU algunes veus han situat aquesta qüestió a l’ull de les relacions entre ambdós partits, Sánchez-Camacho ha preferit aquest divendres destensar la corda i recordar que el veritable problema dels catalans és la crisi econòmica.
 
Per això ha assegurat que el seu partit actuarà ‘amb responsabilitat’ perquè els catalans ‘puguin sortir de la crisi’. I ha afegit: ‘Si altres volen actuar de forma sectària estan en el seu dret d’equivocar-se. Nosaltres no ho farem’.
 
Integrar, no separar
 
La líder dels populars catalans ha contestat també la presidenta de la comissió d’Educació del Parlament Europeu, que en entrevista a l’ACN alertava aquest dijous que ‘separar els estudiants per llengües seria separar el país’. 
 
Camacho ha assegurat que el PP ‘no ha parlat mai ni de divisions, ni de trencaments, ni de separacions, ni de segregacions’. I ha afegit que el que defensa el seu partit és un model ‘de trilingüisme integrador’.