Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Camacho amenaça Mas que si trenca amb el PPC haurà de pactar ‘amb els que han portat Catalunya a la ruïna’

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha entrat aquest dimarts en el debat públic sobre el futur del model d’immersió lingüística, després del recurs presentat pel Govern a la interlocutòria del TSJC. La popular ha donat a entendre que la decisió de l’executiu no impedirà futurs pactes amb CiU i ha recordat que el PP ‘sempre ha estat obert al diàleg i el consens’ des de la defensa dels seus principis. No obstant això, Camacho ha advertit la federació en el sentit contrari: si CiU trenca amb el PP, ha dit, haurà de pactar ‘amb aquells que han portat Catalunya a la ruïna i això els catalans no ho entendran’.

Redacció
Redacció 06/09/2011
Sánchez-Camacho ha esvaït aquest dimarts els dubtes sobre la posició del seu partit respecte la decisió del Govern de recórrer la interlocutòria del TSJC sobre el model d’immersió lingüística de Catalunya.
 
Després de participar en la Comissió d’Afers Institucionals al Parlament, la presidenta del PPC ha declarat estar disposada a mantenir les relacions amb CiU malgrat el recurs presentat davant el TSJC. ‘Estem oberts al diàleg i al consens, des de les nostres fermes conviccions i principis’, ha afirmat la popular.
 
La líder del PPC ha girat la truita del debat sobre les futures relacions entre la seva formació i CiU arrel de l’assumpte de la llengua, i ha indicat que és la federació nacionalista qui ‘haurà de pactar amb aquells que han portat Catalunya a la ruïna’, en una clara referència als partits que donaven suport al govern tripartit.
 
Sánchez-Camacho ha apuntat que, tot i ‘estar en el seu dret’, la gent ‘no entendrà’ que CiU faci una cosa així. D’altra banda, la popular ha defensat l’aplicació generalitzada de la sentència del TSJC al conjunt del sistema escolar català, i ha expressat que això seria portar la ‘normalitat al carrer d’una Catalunya plural i bilingüe a una escola plural i bilingüe’.