Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Bosch rectifica i dóna per “superat” el debat de la llista única

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest diumenge que “dóna per tancat” el debat sobre la llista única pel 27-S. D'aquesta manera, ha rectificat després que en una entrevista unes hores abans ha dit que ERC s'avé a negociar la llista única independentista després de les municipals. “Em sap greu haver reobert un debat que es va tancar amb l'acord de convocar eleccions i l'entesa per compartir punts en comú amb les forces independentistes”, ha remarcat. Bosch ha dit que les seves paraules “han donat lloc a equívocs” i que el que volia dir era que ERC treballarà “perquè la CUP estigui en qualsevol acord de les forces independentistes de cara al futur”.

Redacció
Redacció 29/03/2015

Bosch ha assegurat que ERC “honora” l'acord “liderat pel president Mas” de convocar a les urnes el 27 de setembre “amb l'entesa de compartir uns punts en comú les forces partidàries de la independència” i que “dóna per tancat” el debat de la llista única. D'aquesta manera, ha rectificat les seves paraules quan unes hores abans, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que ERC encara veia possible acordar “una llista de país després de les municipals”.
 
Bosch ha lamentat que aquestes declaracions puguin donar lloc a “equívocs” i ha assegurat que el que volia dir era que els republicans faran “tots els esforços” perquè la CUP estigui present “en qualsevol acord de futur de les forces independentistes”.
 
“La unitat ha de tenir en compte a tots els que defensem la independència. Volem que la CUP hi sigui, i treballarem per això. En totes les hipòtesis creiem que és molt important que la CUP hi sigui”, ha remarcat.
 
Acte al Guinardó amb Juanjo Puigcorbé
 
L'alcaldable d'ERC ha participat aquest diumenge en un acte amb veïns del Guinardó a la plaça Maragall acompanyat del seu número dos a la llista, l'actor Juanjo Puigcorbé. Bosch ha defensat que ERC té la credencial d'haver estat un partit “net” de corrupció durant 84 anys. “Potser hem ficat la pota, però mai hem ficat la mà a la caixa”. El republicà ha definit el seu partit com el del “tres en un” amb una aposta “d'esquerres per reparar les desigualtats, regeneradora contra la corrupció i amb la capitalitat del futur estat a Barcelona”.