Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Bosch reclama que l’Assemblea d’ICV veti un pacte amb CiU

El vicepresident d’ICV, Jaume Bosch, ha estat contundent aquest divendres en remarcar que a l’Assemblea d’Iniciativa, que tindrà lloc del 21 al 23 de novembre, s’ha de deixar clar que els ecosocialistes no pactaran amb CiU i que apostaran per un govern d’esquerres.

En una entrevista a l’ACN, Bosch ha replicat el document firmat per diversos representants del partit, entre ells el diputat i exconseller Salvador Milà, en el qual demanen que el partit no limiti el seu camp d’aliances ‘a un sol soci’, en referència al PSC, ‘pel simple fet del seu nom i la seva base electoral’. ‘Podem estar al govern o a l’oposició, però en un govern només hi serem si és d’esquerres’, ha remarcat.

Redacció
Redacció 24/10/2008

Bosch ha manifestat que el document conté ‘idees interessants’ i ha manifestat que ‘totes les contribucions són ‘positives’. No obstant això, ha admès que hi ha dos elements de debat en els quals no hi coincideix. Un d’ells és la política de pactes. Segons el dirigent d’ICV, en mantenir el seu partit acords amb el PSC i ERC el concepte de flexibilitzar pactes, ha dit, ‘descartant el PP, només es pot entendre que fa referència CiU’.

En aquest sentit, ha assegurat que els militants de la seva força política no estan per aquesta línia. Bosch ha volgut deixar clar que en el terreny local sempre ha defensat donar preferència als pactes d’esquerres, ‘però no s’han d’excloure pactes amb CiU’, ha afegit.

Encara ha anat més enllà quan ha dit que ‘en el tema nacional, allò que distingeix ICV d’Esquerra i el PSC de cara als votants d’esquerres, és que s’ha d’anar a les eleccions dient que en un govern només s’hi estarà amb un pacte d’esquerres’. Bosch ha manifestat que el PSC ‘d’alguna manera es deixa estimar per Unió’ i que el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ‘ha recuperat el discurs de l’equidistància’. ‘No es pot donar cap oxigen a especular sobre pactes amb CiU’, ha assegurat. De fet, aquest ja va ser un dels missatges principals dels ecosocialistes i el seu líder Joan Saura, en la campanya electoral de fa dos anys al Parlament.

Un altre punt que ha destacat del document, que a més de Salvador Milà, també signen els diputats Daniel Pi i Dolors Clavell, és el que fa referència al tema nacional. ‘Aquesta Assemblea ha de servir perquè Iniciativa doni un pas endavant amb el tema de la defensa del dret a l’autodeterminació’, ha declarat, al temps que ha afegit que ‘el document des d’aquest punt de vista és molt tradicional i fluix’.