Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Bosch diu que la mà per parlar amb SI i Reagrupament ‘sempre ha estat estesa’ però demana discreció

El flamant candidat d’ERC a les eleccions generals, Alfred Bosch, ha assegurat aquest diumenge que la mà per parlar amb Solidaritat per la Independència i Reagrupament per formar una candidatura conjunta ‘ha estat sempre estesa’, però ha demanat discreció. En declaracions als mitjans abans de participar a l’Aplec per la Independència d’Arenys de Munt (Maresmes), Bosch ha dit que és moment ‘de reflexionar una mica’ i ha afegit que ‘com més discreció s’apliqui segurament millor serà el resultat’. Bosch no ha volgut entrar al detall de la qüestió ja que ha dit que s’ha de parlar ‘quan les coses estiguin madures’. D’altra banda, ha reiterat que el seu equip compta amb el seu predecessor Joan Ridao. 

Redacció
Redacció 18/09/2011

El primer acte de Bosch el dia després de d’imposar-se a Ridao com a cap de llista a Madrid ha estat l’Aplec per la Independència d’Arenys, que commemora els dos anys de l’organització de la primera consulta per la independència que es va celebrar al país.

El ja candidat d’ERC ha assegurat que fins ara ‘les coses s’han fet bé’ per això ha afirmat que per parlar sobre una possible candidatura conjunta amb SI i Reagrupament les coses ‘han d’estar madures’, fins que no s’arribi a aquest moment ha dit que no s’anunciarà res.

Tot i això, ha assegurat que les tres forces han de ser ‘capaces de parlar, com a mínim parlar’ i ha destacat ‘les coincidències respecte el port de destí’ dels tres partits. Bosch però ha fet una crida a la ‘discreció’ ja que ha assegurat que aquest és el millor camí per aconseguir un bon resultat.

Ara per ara, el cap de llista ha explicat que el principal objectiu és ‘treure uns bons resultats per la llibertat nacional i la justícia social’ i ha celebrat que ‘tothom està d’acord sobre aquestes idees’.

Compta amb Joan Ridao

Com ja va assegurar aquest dissabte en conèixer els resultats de les primàries, Bosch ha reiterat que compta amb el seu predecessor Joan Ridao. ‘No sóc ningú per dir que passarà amb altres militants, però la meva intenció i el que he captat és que en general dins d’ERC hi ha una voluntat claríssima de fer pinya’, ha declarat.

En aquest sentit, ha dit que el seu equip vol comptar amb tothom ‘i sobretot amb gent amb experiència que pugui ajudar i fer aportacions’.

Dos anys del referèndum a Arenys

D’altra banda, durant tot el matí el centre cívic d’Arenys ha comptat amb la participació de diverses persones vinculades al moviment per la independència per commemorar els dos anys del primer referèndum que es va fer al país sobre aquesta qüestió en un municipi. L’Aplec, organitzat per l’Ateneu Independentista d’Arenys, s’havia de celebrar just davant del Monument per la Independència que es va construir al poble per commemorar aquest fet però finalment s’ha fet al centre cívic davant les previsions meteorològiques que anunciaven pluja.

En el seu parlament, Bosch ha fet una crida a la mobilització en considerar que de la mateixa manera que hi havia sectors que auguraven que no es podrien celebrar les consultes i es va acabar fent fins i tot a Barcelona, ara també s’equivoquen els que asseguren que els independentistes no aconseguiran mai el seu objectiu.

També ha participat l’actriu Montserrat Carulla, qui ha afirmat que és independentista per l’estima al seu país però que admira el poble i la cultura espanyola si volen els catalans ‘com a amics, però no com a amos’. Carulla s’ha emportat una fort reconeixement del públic en forma d’aplaudiments. Entre parlament i parlament s’han anat succeint els crits en favor de la independència.