Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Blanes també dóna suport a una consulta independentista

El ple de l’Ajuntament de Blanes (La Selva) ha votat favorablement la moció presentada per la Casa del Poble de Blanes per donar suport a una consulta independentista al municipi. La moció ha prosperat amb els vots de CiU, PdB, ERC i l’abstenció d’ICV-EUiA. PP i PSC hi han votat en contra. D’aquesta manera Blanes, amb més de 40.000 habitants, es converteix en la població més gran en dir a les consultes quan semblava que les mocions no prosperaven fora de les poblacions amb menys població. La població ja va escalfar motors el cap de setmana de la consulta d’Arenys de Munt amb una consulta simbòlica.

Redacció
Redacció 29/09/2009

La Casa del Poble iniciarà un seguit d’accions per aconseguir el màxim suport social de la vila per organitzar la consulta. Durant la propera setmana, es posaran en contacte amb les diferents associacions per tal de recollir el seu suport per tirar endavant la consulta i amb la plataforma Decidim.cat .

Escalfament amb una consulta simbòlica

Blanes va escalfar motors abans de presentar la moció al ple amb una consulta simbòlica coincidint amb la consulta d’Arenys de Munt. La Casa del Poble de Blanes, juntament amb altres entitats de la població, van organitzar el cap de setmana de la Diada la quarta edició de la Diada per l’Autodeterminació dels Pobles i aprofitant la coincidència en les dates amb la consulta a Arenys van impulsar una ‘campanya pedagògica pel dret a decidir’ i anar escalfant motors per quan, efectivament, es produeixi la consulta a Blanes. Així, van editar unes paperetes simbòliques per preguntar a la població de Blanes no ja si volen que Catalunya sigui independent o no, sinó si volen poder expressar-se.

Relacionats