Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Biel Barceló, reelegit secretari general del PSM

Biel Barceló ha estat triat amb el 94% dels vots com a secretari general del Partit Socialista de Mallorca en la cloenda del XXè congrés de la formació que s’ha celebrat a Santa Maria, a Mallorca. Barceló ha explicat que ja hi ha definida una coalició per les eleccions del 2001. El reelegit secretari general diu que la nova coalició negociada, que estarà formada per PSM, Iniciativa d’Esquerres i Els Verds, representa l’esperit de la ‘cooperació política’ entre cultures ‘polítiques complementàries’, per fer una Mallorca ‘més democràtica, més justa, més social i més sostenible’. Considera ‘irrenunciable’ el dret a decidir del poble de les Illes Balears i per això impulsa la llei de consultes populars.

Redacció
Redacció 14/06/2010

El nou secretari general del PSM ha clamat a ‘la imaginació, els somnis i la feina’ per tal de treure el país endavant. Barceló ha recordat que queden 11 mesos per les eleccions, i el PSM ja escalfa motors per tal d’oferir a la societat de les Balears una oferta electoral capaç de fer front al ‘bipartidisme empobridor’, basat en la ‘sacrosanta unitat d’Espanya’. L’objectiu del PSM, ha dit Barceló, és presentar una alternativa al ‘regnat del bipartidisme’, i a l”hegemonia de la dreta’, per tal de poder formar majories de ‘governs plurals, nacionalistes i progressistes’. El PSM ara tindrà la clau per negociar amb Entesa per Mallorca

El secretari del Bloc ha explicat que a les eleccions del 2011, el Bloc es presentarà sota la marca del nacionalisme progressista representat pel PSM, l’ecologisme polític de matriu europea representat pels Verds, i l’esquerra ecosocialista i federalista representada per Iniciativa d’Esquerres.

Biel Barceló aposta per la lluita contra la corrupció, ja que explica que aquest fenomen ataca el país i és una ‘vergonya’ pel país. La corrupció representa una crisi de valors democràtics, que ve acompanyada per una forta crisi econòmica i social. La lluita del PSM, ha explicat el seu secretari general, és lluitar contra l’atur i genera les condicions per tal que l’economia de Mallorca i les Balears tornin a generar riquesa.

Barceló ha criticat durament el pla de retallades del president del govern José Luís Rodríguez Zapatero, ja què el considera ‘injust, neoliberal i antieconòmic’. Ha lamentat també que el govern espanyol no s’hagi atrevit a suprimir els ministeris amb competències transferides a les comunitats autònomes, ni les diputacions provincials, ni hagi retallat les despeses del ministeri de Defensa. ‘Zapatero no ha esta valent’, ha sentenciat.

Biel barceló ha lloat la feina duta a terme pels consellers i regidors del Bloc que governen actualment a algunes de les institucions de les Balears. Ha aprofitat també per donar l”enhorabona a la plataforma Avançam, que ja ha aconseguit que vuit municipis de Mallorca hagin aprovat la moció a favor de les consultes. Barceló considera que d’aquesta manera es podran celebrar referèndums a les Balears i el poble balear podrà decidir tot allò que li afecti.