Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Barcelona en Comú demana que la ciutadania ajudi a pal·liar la seva incompetència

Dos regidors que formen el govern de Barcelona han demanat durant les últimes hores suport ciutadà per aturar desnonaments. Davant la incapacitat de complir la seva promesa electoral, els regidors Jaume Asens i Gala Pin han cridat a la mobilització de la gent per aturar les decisions judicials ‘in situ’. Un fet que ha aixecat suspicàcies a les xarxes, en especial a Twitter, per l’actitud d’activisme social dels qui ara tenen el poder al consistori de la ciutat comtal. 

Redacció
Redacció 28/04/2016

“Treballeu més i menys activisme social!”

Alguns usuaris es pregunten com és possible que una administració que té a l’abast eines per posar remei a la situació hagi de recórrer a l’activisme social com si encara fossin a una entitat com la PAH. És l’exemple de @josep1969, que es dirigeix a Asens: “És lamentable que com a administració facis aquesta demanda per aturar un desnonament, treballeu més i menys activisme social”.

Gala Pin i Jaume Asens, com si fossin activistes de la PAH

El tinent d’alcaldia ha provocat el rebombori aquesta matinada amb aquesta piulada: “Ha arribat desnonament a darrera hora per demà i ha estat impossible trobar solució. Necessitem col·laboració per a aturar-lo – 10:30, c. Elkano, 48”. Al seu torn, l’edil Gala Pin ha cridat a la mobilització per anar a la mateixa adreça i dues més, una de les quals també promocionava la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al seu Twitter. En aquest context, el grup municipal de CiU va denunciar el mes passat que el nombre de desnonaments a Barcelona ha baixat només de 8,5 per dia a 8,1, cosa que evidencia incompliments electorals de l’equip de Colau.