Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

‘Balseros’, seleccionat pel Festival Internacional d’Amsterdam com un dels millors documentals dels últims 20 anys

La pel·lícula documental ‘Balseros‘, de Carles Bosch i Josep Maria Domènech, ha estat seleccionada per votació popular com un dels millors documentals dels últims 20 anys per l’Internacional Documentary Film Festival d’Amsterdam (IDFA), considerat un dels festivals de cinema documental més importants del món i que aquest any celebra precisament el vintè aniversari. ‘Balseros’ es projectarà en el festival, que se celebrarà en aquesta ciutat entre finals de novembre i principis de desembre, segons han informat fonts de TVC. ‘Balseros’ narra l’experiència d’uns cubans que es llancen a alta mar per marxar de Cuba; segueix la seva trajectòria durant anys, l’arribada als Estats Units i com comencen una nova vida que a alguns els porta a l’èxit i a altres, al fracàs.

Redacció
Redacció 14/11/2007

‘Balseros’ va néixer com un projecte del programa de TV3 ’30 Minuts’ i finalment es va convertir en una pel·lícula documental.

A través d’Internet s’ha fet aquests últims mesos una votació popular en què hi ha hagut més de nou mil vots. ‘Balseros’ ha quedat en 13a posició. La pel·lícula, una coproducció de Televisió de Catalunya i Bausan Films, ha estat emesa per moltes cadenes a tot el món i ha estat també finalista en els premis Oscar al millor documental i va guanyar un Emy per la fotografia.