Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Augmenten els robatoris als vehicles a causa de la proliferació de GPS

El robatori a l’interior de vehicles ha augmentat a tot Catalunya a causa dels aparells GPS, i aquest creixement recorda a la quantitat de robatoris que durant els anys 80 van patir molts cotxes als que els furtaven els radiocassets. Concretament al municipi de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) aquests delictes han augmentat fins a un 40% en els últims mesos. A l’Hospitalet aquesta modalitat de robatori encapçala el rànquing dels delictes més habituals, per davant dels furts i la violència domèstica.

Redacció 26/06/2007

Els robatoris a cotxes acostumen a estar relacionats amb els estris de valor que el cotxe contingui, i durant els darrers mesos han experimentat un creixement notable degut a la proliferació dels aparells de navegació GPS. De fet fa només unes setmanes us informàvem d’un lladre reincident que havia estat detingut fins a 12 cops per robar dispositius GPS d’automòbils estacionats al carrer.

En els anys 80 el robatori en vehicles era molt freqüent per la presència de radiocassets a l’interior dels cotxes. Aquest delicte va tenir un important descens durant la dècada dels 90 i en els últims mesos ha tornat a augmentar, amb els GPS com a l’objectiu. Segons l’inspector en cap Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet, Rafael Comas, l’augment del robatori en vehicles s’explica “per la demanda d’aparells de GPS al mercat negre”.

La policia catalana ha posat en marxa diferents mesures per intentar controlar la situació i, en els últims mesos, ha practicat 50 detencions i ha intervingut diversos locutoris on s’emmagatzemaven els aparells robats. En un d’ells es van trobar fins a 170 aparells.