Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Aragó provoca els alcaldes lleidatans amb un llibre antiindependentista

Redacció | Diversos alcaldes de municipis lleidatans propers a la Franja han retornat a Aragó l'obsequi que la institució aragonesa els hi va regalar aquest Nadal: el llibre 'Tejidos de vecindad', editat per l'organisme d'Aragó que narra els vincles històrics entre els dos territoris. La polèmica radica en el pròleg que inclou, on el president aragonès, Javier Lambán, i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, critiquen el procés independentista i la negativa de la Generalitat a complir les sentencies sobre les obres de Sixena.

Redacció
Redacció 03/01/2018
L'alcalde d'Alcarràs, el republicà Miquel Serra, ha explicat a Europa Press, que ha retornat l'obsequi i ha adjuntat una carta on reclama el mateix respecte cap a la voluntat dels catalans com la que el seu municipi té amb els aragonesos.
 
D'altra banda, l'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha sentenciat que el que més l'ha molestat és el caràcter alliçonador per part del president de la Diputació General d'Aragó.

Tanmateix, l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha assegurat que el seu municipi s'ha trobat en la necessitat i obligació moral de retornar-lo. “Sense desmerèixer el gest de l'Institut, hem traslladat el nostre absolut desacord i contraposició amb el punt de partida, l'objectiu, les afirmacions i l'eix que vertebra el contingut d'aquest projecte”, ha asseverat.
 

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha confirmat a Europa Press que també ha rebut el regal però que no ha tingut temps de llegir ni el llibre ni el pròleg.