Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Ara, o Copa Amèrica o ampliació del Port de València

Un nou debat entra en escena. Primer fou les incompatibilitats que sorgien entre una Copa Amèrica i el premi de Fórmula 1. Ara, apareix una nova clivella d’interessos per a la ciutat de València: disputar de nou a Copa Amèrica de vela o ampliar les infraestructures del port. El sector turístic i esportiu pugna contra l’empresariat. Ara s’ha de decidir a contrarellotge quina serà l’acció definitiva.

Redacció 16/07/2007

Fa uns dies directe!cat us va explicar que València havia de decidir entre Copa Amèrica, la de vela, o el gran premi de Fórmula 1. Si finalment és la Copa Amèrica, València haurà de deixar de banda l’ampliació del port comercial.

Després que els suissos es proclamessin campions, l’organització de la Copa Amèrica de vela vol que València torni a ser la seu de la regata l’any vinent. Dit així sembla perfecte, però tot trontolla quan en llegim la lletra petita. L’organització ha posat com a condició que s’aturin les obres d’ampliació del port comercial. Ara el debat està entre els empresaris que volen unes millors infraestructures portuàries i el sector esportiu a favor de la competició. El conflicte està servit.

Què es vol? Un port esportiu i turístic o un port comercial? Amb les xifres a la mà els empresaris tenen les de perdre: La Copa de l’Amèrica ha deixat una rendibilitat que supera els 3.200 milions d’euros, mentre que els ingressos previstos per a l’ampliació de l’activitat comercial no superarien els 1.000 milions.

A més, cal tenir en compte que les inversions turístiques han assolit un paper molt important a la ciutat i també són molt importants a l’hora de prendre aquest tipus de decisions. Per tant, segurament es faria l’alternativa al port de Sagunt com a gran plataforma logística, sempre que tingui els mitjans de transport que calen.