Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Amazon vendrà llibres en català

La popular llibreria en línia Amazon ha anunciat que des d’Amazon.es distribuirà llibres en català. El seu vicepresident, Greg Greeley, ha fet saber que a través del domini espanyol el web disposa d’un apartat de llibres en català amb 50.000 referències englobades en una vintena de gèneres. Així doncs, el portal egemònic de venda en línia més important i divers que actualment té un catàleg d’1,8 milions de llibres impresos i 8.000 títols electrònics, se suma a la distribució de títols en català i ho fa amb una oferta rica i variada que es complementa amb la vida de títols en èuscar i gallec

Redacció
Redacció 14/09/2011

En una carta adreçada als clients, Amazon recorda que es va obrir al públic l’any 1995 i explica que el primer enviament fet a l’estat espanyol es va fer a Burgos. Amb aquest llançament, la popular botiga virtual posa a la venda 2,5 milions de llibres en espanyol i en altres idiomes, més de 130.000 DVD, 450.000 CD i més de 65.000 productes d’electrònica de consum, entre d’altres.

Igual que en les webs americana i anglesa, Amazon ofereix l’opció de subscriure’s a un compte ‘premium’. Per 14,95 euros l’any, es compromet a enviar les comandes amb un màxim de 3 dies i de manera gratuïta. Una opció que, segurament, anima els clients a fer més compres. Sense pagar aquesta quota anual, els enviaments són gratuïts per compres superiors a 19 euros. Es tracta d’un llindar força competitiu en comparació amb altres botigues virtuals de l’Estat.

Alguns internautes critiquen a la plataforma Twitter que alguns articles són molt més cars al web espanyol que a l’anglès. Un dels exemples que s’està propagant a la xarxa és el d’un videojoc que costa uns 16 euros a la web del Regne Unit i 74 a l’espanyola.

De totes maneres, segons ha arribat al portal d’informació tecnològica Genbeta, Amazon garanteix que les comandes fetes als webs del Regne Unit i els EUA continuaran arribant a l’estat espanyol.