Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Alianza Nacional a València es dissol i crea un partit ecologista

Feia temps que la secció valenciana del partit neonazi Alianza Nacional (AN) no donava senyals de vida. Nombrosos problemes interns, sumats a la contundents campanyes des de diversos àmbits polítics, socials i culturals s’han desenvolupat, han provocat que la delegació a València del partit que acollia delinqüents com l’assassí de Guillem Agulló o el presumpte líder del Frente Anti Sistema (FAS) condemnat també per extorsionar un vicari, ha anunciat la seva dissolució. Ara s’han constituït en un nou partit: Pensamiento y Acción Ecologista. Una formació on s’han inscrit gairebé tots els antics militants d’AN.

Redacció
Redacció 10/02/2009

Segons anuncia el digital Antifeixistes.org, el text a què fa referència la nota de presentació del Pensamiento y Acción Ecologista (PAE) es troba encara disponible al web d’Alianza Nacional (AN).

Així doncs el nou partit Pensamiento y Acción Ecologista no és res nou ja que els grups neonazis sempre s’han declarat ecologistes, i han utilitzat nombroses vegades aparences estranyes i ambigües perquè les esvàstiques passin desapercebudes. L’organització conserva el local de l’avinguda Tres Creus 69, que ja fou registrat per la Guàrdia Civil durant l’Operació Panzer. En aquest mateix local van anunciar la presentació del nou partit, el passat 31 de gener.