Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Alcarràs inaugura un circuit de motor competitiu i per a múltiples usos

|

- Publicitat -

El motor és un bon negoci i una bona porta al món. Així de clar ho tenia la família Vitores d’Alcarràs, que a nivell privat ha construït a Alcarràs (Segrià) un circut de carreres al nivell de Montmeló, Jerez i Xest. La construcció del circuit ha necessitat tres anys d’obres i sis milions d’euros, i les característiques tècniques i el disseny estan pensats per acollir tot tipus de vehicles, inclosa la F-1.

Publicitat

Ahir, dimarts 15, es va inaugurar el circuit, que s’estrenarà amb el Gran Premi de Catalunya de Superrmotard que es disputarà els dies 23 i 24 de juny. La festa d’inauguració va comptar amb convidats de luxe: Àlex Crivillé, Emili Alzamora, Nani Roma, Dani Solà i Randy Mamola, que van elogiar el circuit i van subratllar la necessitat de noves infraestructures per donar sortida a la creixent afició pel motor que hi ha a Catalunya.

Com és el circuit?

El circuit d’Alcarràs és complet i ocupa 50 hectàrees: el paviment arriba als 3.750 metres i s’hi comptabilitzen deu revolts a l’esquerra i quatre a la dreta. El traçat té una recta de 800 metres, un ample de 14 metres i un desnivell del 9%. Les instal·lacions no estaran acabades del tot fins al 2008. Falta acabar la torre de control, el pàdoc, el restaurant i els boxs, entre altres serveis. La instal·lació és variable i tant pot servir com a circuit de velocitat, mixt (asfalt i sorra) i Dirt Track (traçat oval).

Així, doncs, el que havia de ser inicialment un circuit de karts s’ha convertit en un circuit competitiu, gràcies als suports tant de l’Ajuntament d’Alcarràs com de les federacions d’automobilisme i motociclisme.

Marques interessades

Les proves incials als tornejos i competicions per als equips d’alt nivell són molt importants. L’aparició d’un nou circuit obre les portes a grans marques a interesasr-se per utilitzar les instal·lacions per poder fer carreres preparatòries úniques. Mercedes, McLaren i Pirelli són algunes de les marques que ja han visitat Alcarràs per llogar el circuit i provar-hi motors, vehicles i pneumàtics. Vitores destacava que el contrast tèrmic del matí i la tarda afavoreix la posada a punt de les rodes.

Per veure el circuit

Corre per Internet un vídeo en què es pot veure el traçat des de dins mateix de la pista. Aquí el teniu, sereu un dels primers a viure les emocions que sentiran els pilots quan corrin per aquest nou circuit.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut