Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Albert Rivera, cada cop més sol

El líder de Ciutadans Partido para la ciudadania (C’s), Albert Rivera, s’ha quedat amb un pam de nas. Ell mateix s’ha mostrat sorprès perquè Unión, Progreso y Democracia (UPyD) ha justificat el seu rebuig a presentar-se en coalició a les eleccions generals al·ludint a la postura del propi Rivera sobre consultes populars, quan ell ha dit ‘sempre’ que tot referèndum que no surti d’un Consell de Ministres és “il·legal i inconstitucional”. Així doncs, Albert és queda una mica més sol, ja que no només té problemes dins el seu partit sinó que, el que ell pretenia, tenir amics a ‘Espanya’, sembla ser que tampoc serà possible.

Redacció 26/10/2007

El president de Ciutadans partido para la ciudadania (C’s), Albert Rivera, va replicar així el comunicat de Unión, Progreso y Democracia (UPyD), que el partit que lidera Rosa Díez diu que una de les raons de no coaligarse és que el cofundador de C’s Francesc de Carreras va fer entendre que no està en contra celebrar referèndums soberanistes com el proposat pel lehendakari, i que Rivera no s’hi va oposar públicament.

Rivera li va replicar que el partit està ‘contra aquests referèndums’. En referència a a De Carreras, va recordar que és ‘militant de base’ i que, en el debat televisiu on ho va dir parlava ‘a títol individual’. A més, va assegurar que, en aquell programa, ‘va dir que estava en contra però que, si hagués un referèndum com el d’Ibarretxe, guanyaria el no’.

El líder de C’s va assegurar fins i tot que a la reunió amb UPyD ni tan sols es va parlar de referèndums, sinó que Rosa Díez i la resta de dirigents es van limitar a dir ‘que tenen una marca amb pocs dies de vida’. ‘En la reunió no s’ha parlat d’Ibarretxe ni d’ideologies’ -va assegurar-, sinó que van defensar ‘consolidar la seva marca’, per a això havien de concórrer sols a les eleccions. Rivera ho va lamentar, i va afegir que ‘l’important’ per a C’s era ‘unir forces’. ‘Fins i tot renunciàvem a encapçalar la llista’, va recordar. Rivera va assegurar que l’ambient de la reunió -a la qual va acudir Rosa Díez, entre altres dirigents- va ser ‘cordial’, i que així ha de seguir sent la relació.