Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

A un any de l’apagada analògica, Catalunya és capdavantera en la implantació de la TDT

Catalunya és un dels llocs d’Europa on la implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT) va més avançada. A finals de febrer ja havia arribat al 60% de les llars catalanes, enfront del 50% de l’Estat espanyol. Són dades d’Impulsa TDT, que juntament amb l’Acadèmia de la Televisió d’Espanya i les institucions lleidatanes ha presentat el fòrum estatal sobre la TDT ‘3, 2, 1 TDT!’ que la ciutat de Lleida acollirà l’1 i 2 d’abril. Aquest acte engegarà el cronòmetre del compte enrere per l’apagada analògica, a un any de la data definitiva. Els líders del sector audiovisual de l’estat es trobaran al Parc Tecnològic de Gardeny per debatre les línies de l’arribada definitiva de la TDT a l’Estat.

Redacció
Redacció 05/03/2009

El Fòrum 3, 2, 1 TDT posarà en marxa a Lleida un rellotge gegant pel compte enrere, a un any vista, de l’apagada analògica del 3 d’abril del 2010. L’Acadèmia de la Televisió d’Espanya, ImpulsaTDT , l’Ajuntament i la Diputació de Lleida, convidaran a la ciutat els representants del sector de la televisió a l’estat en un fòrum, que segons el director de l’Acadèmia de la televisió, Manuel Campo Vidal, ‘posarà Lleida al mapa del món audiovisual’.

Durant aquells dos dies Lleida acollirà una exposició dels aparells de televisió més antics i més moderns d’Espanya, serà la seu d’un programa de televisió en obert per diversos canals, i de cinc taules de diàleg sobre la implantació de la TDT. Tot plegat, mentre avança el projecte del nou Centre de Producció Audiovisual de Lleida, les obres del qual es licitaran aquest abril, segons ha anunciat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

El paer en cap creu que l’arribada de la TDT ‘representa noves oportunitats empresarials, que crearan riquesa i ocupació’. El vicepresident de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, també ha destacat ‘les sinèrgies de les institucions que treballen en línia per fer de Lleida i les seves terres un punt de referència a l’estat en temes de televisió’.

El director general d’Impulsa TDT, Andrés Armas, ha detallat que l’apagada analògica a l’estat espanyol es podrà fer amb la implantació del servei avançada al territori. Segons ha explicat, a l’estat ‘s’han venut més de 2 milions d’aparells de TDT en els últims dos mesos, en un moment en què alguns llocs de Catalunya ja tenen el 100% de cobertura’. Segons Armas, el fòrum que es farà a Lleida l’1 i 2 d’abril, mostrarà a les administracions locals l’important paper que podran tenir en el nou concepte de televisió, més enllà del que fins ara estava dirigit pels governs estatal o autonòmic.

Durant aquells dos dies, presentadors de televisió, periodistes, especialistes i empresaris, i directius de cadenes de televisió analitzaran a la capital de Ponent la situació del sector i la transformació que comporta la implantació de la TDT a l’estat espanyol.