Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

300.000 visitants de l’exposició Barcelona i la Modernitat al Metropolitan de Nova York

|

- Publicitat -

Un dels èxits de la mostra Barcelona i la Modernitat ha estat aquesta capacitat per generar l’interès d’altres institucions culturals per l’art català i ja s’ha obert la porta a futures col·laboracions. Un dels objectius de la mostra era també donar a conèixer l’art català més enllà dels noms més cèlebres per tots coneguts com són Dalí, Miró o Gaudí. El públic nord-americà ha pogut descobrir altres noms com els de Ramon Casas, Isidre Nonell o Josep Maria Jujol.

I així ha estat. La prova està en que un altre museu dels Estats Units està interessat en acollir una exposició sobre el Modernisme i els Quatre Gats amb obres de Ramon Casas i Santiago Rusiñol, en solitari. Així ho ha avançat a l’ACN, Jordi Falgàs, historiador de l’art i comissari de la mostra Barcelona i la Modernitat, al Museu de Cleveland, on es va poder veure l’exposició abans de viatjar a Nova York. Encara s’han de concretar les dates i els detalls de l’exposició que comportarà acords de col·laboració amb museus catalans. No s’ha revelat el nom del museu que no és, però, cap de Nova York.

100.000 visitants menys que les previsions

Publicitat

La mostra al Metropolitan Museum ha rebut del 7 de març al 3 de juny, 300.000 visitants, 100.000 menys que les previsions que havien fet inicialment els organitzadors. Amb tot la xifra és prou considerable i el triomf, com destaca Falgàs, ja va ser fer-se un lloc al prestigiós museu novaiorquès. “Més que el nombre de visites, el gran èxit és que un museu com el Met hagi assumit el discurs i la tesi de que Barcelona es mereix un lloc en la història de l’art modern”, explica l’historiador de l’art gironí, qui també vol destacar el fet que la iniciativa de fer la mostra hagi vingut de museus nord-americans com el Met i el Museu de Cleveland, on va rebre 80.000 visitants. “Han estat ells els que han cregut interessant explicar aquesta història als EUA i no ha hagut de ser una iniciativa institucionalitzada des de Catalunya”, diu.

Altres museus volien també acollir l’exposició però va haver de descartar-se perquè la complexitat del muntatge feia molt difícil que aquesta pogués itinerar. El que sí s’ha aconseguit és obrir la porta a que altres institucions culturals nord-americanes s’interessin per l’art català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut