Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Més (i fotos) del 13-D

|

- Publicitat -

Carles Costa m’ha enviat unes fotos del 13-D (moltes gràcies!), apassionant dia amb Edward Hugh (economista gal·lès resident a Barcelona, patriota català) i Victor Mallet (corresponsal del Financial Times a Espanya) fent feina com a Col·lectiu Emma. Són fotos al Seminari de Vic, que era “centre d’operacions” d’Osona Decideix. M’han fet molta il·lusió i les vull compartir amb vosaltres (i sí, avançant-me a possibles comentaris, m’he d’aprimar…).  (el de la dufanda sóc jo; el més prim és el Victor Mallet; l’altre és l’Edward Hugh; i els altres dos em sembla que ja els coneixes)

Va ser una llàstima que el 13-D coincidís amb el dia que van agredir a Berlusconi ja que això va fer que al Financial Times (i suposo que també altres mitjans) dediquessin menys espai a les consultes dins de la seva secció Internacional: l’article que havia preparat el Victor era molt més llarg que el que finalment va publicar, però va ser força positiu. Per exemple, i no és la primera vegada, parla dels 60€ milions que cada dia marxen a l’estat espanyol i no tornen, i no ho comenta com una denúncia dels independentistes, sinó com una dada objectiva.

Publicitat

Pel Victor Mallet vam gestionar entrevistes amb Felip Puig, Oriol Junqueras i Joan Carretero. Com a Col·lectiu Emma volia que s’emportés una visió plural del nacionalisme català: de cara a l’exterior, hem d’anar a l’una, amb generositat. Més enllà del tema nacional, va ser un luxe compartir moltes estones amb el Victor Mallet i amb l’Edward Hugh, parlant d’economia, fiannces, política i d’altres temes molt més trivials però també molt més divertits. El Victor Mallet i el Joan Carretero van estar parlant força estona i va ser curiós el que el Victor em va comentar després de la conversa: que no sembla un polític convencional (!) i que li havia sorprès descobrir que nacionalisme català no té un origen ètnic i que molts catalans independentistes tenen família d’origen espanyol (el Joan li va posar el meu propi exemple): back to basics, obvi per nosaltres, de vegades la feina és trobar l’oportunitat per explicar-ho. I per cert ho va comentar en el seu article.

I ja que estem parlant del 13-D, les consultes estan molt bé, suport total, però no perdem el focus: el referèndum de veritat, vinculant, seran les properes eleccions al Parlament.

Ah, per cert, un dels darrers articles del Victor Mallet (“Downturn casts pall over former Spanish hotspot“) és sobre el País Valencià i de com està patint la crisi de la construcció. És força interessant i, més enllà de què vagi de València, ens recorda que aquí també cal canviar el model productiu però que això no és immediat (i que menstrestant cal trobar una sortida a tots esl aturats provinents de la construcció), i que això de la crisi va per llarg. Bé, la triple crisi: la internacional potser s’acaba, l’espanyola durarà molt més, i la catalana… fins que els catalans ho decidim. [soliloquy id=”226022″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut