Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Catosfera

Des de la Catosfera, la primera trobada de blocaires de Catalunya que es celebra a Granollers aquest cap de setmana, pugem aquest comentari mentre representants del PSC (Lourdes Muñoz de […]

Albert Medran
Albert Medran 26/01/2008
Des de la Catosfera, la primera trobada de blocaires de Catalunya que es celebra a Granollers aquest cap de setmana, pugem aquest comentari mentre representants del PSC (Lourdes Muñoz de Santamaría), ERC (Joan Ridao), CiU (Carles Puigdemont) i ICV (Raül Romeva) han explicat perquè usen el bloc com a eina política, quins punts forts té el mitjà i quins punts dèbils.

Una ponència interessant que ens deixa, però, alguns dubtes o llacunes. Perquè aquests representants polítics són una minoria dins dels dirigents polítics a Catalunya i a Espanya. Són una proporció molt petita de dirigents que creuen en el mitjà com a eina de comunicació que permeti acostar les seves postures als ciutadans i ciutadanes.

I fins que això no sigui l’anècdota, fins que trobades com aquesta no deixin de ser noticia; significarà que els nostres polítics aniran darrere de la societat.

Temps per l’esperança? Sempre! Però cal ser realistes per la naturalesa del mitjà, per les dinàmiques de comunicació que s’hi estableixen (convençuts parlen a convençuts) i l’autoritat de la democràcia de partits i no de ciutadans. Hi ha molt camí per recórrer, però sempre s’agraeix parlar-ho directament amb els nostres polítics.