Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024
Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024

La llibreria Documenta dedica un espai exclusiu a la col·lecció Bernat Metge

|

- Publicitat -

La llibreria Documenta de Barcelona ha inaugurat un espai exclusiu que aplega els 435 volums que conformen la col·lecció Bernat Metge. Així, a la històrica llibreria es podrà trobar, de manera íntegra, una de les col·leccions de clàssics grecs i llatins més completes i antigues del món.

Especialitzada en literatura, art i ciències humanes, la llibreria Documenta se suma a un projecte de gairebé cent anys d’història. El llibreter Eric del Arco explica que  «Per nosaltres, una llibreria que es defineix com la més petita de les grans llibreries o la més gran de les petites, és una declaració de principis poder disposar de tots els volums de la Bernat Metge». I afegeix: «Quan llegeixes els llibres de la col·lecció, sents que no estàs tan lluny d’aquests grans personatges. L’esperit de l’ésser humà està estretament vinculat al que diuen. Quan algú em demana autoajuda, els dic: “agafi Sèneca! No trobarà res més proper!”»

Publicitat

Per la seva part, Raül Garrigasait, president de la Casa dels Clàssics, que edita la col·lecció, ha manifestat que «Són mil anys de creativitat, pensament i història recollits. És com tenir mitja humanitat a casa», explica Garrigasait, preguntat per la importància de tenir un espai que reculli tota la col·lecció.

La prestatgeria inclou un codi QR on els lectors podran consultar tot el catàleg de la Bernat Metge, que continua creixent publicant quatre volums cada any. Amb l’objectiu d’apropar la col·lecció als lectors i descobrir-la a aquells que encara no la coneixen, el curs vinent la llibreria Documenta oferirà diversos cicles temàtics.

Dos nous títols per Nadal

La inauguració coincideix amb la publicació de dos nous títols de la col·lecció Bernat Metge, que arribaran a les llibreries a finals de desembre: Diàlegs (vol. XXI): Les lleis VII-IX  de Plató, amb traducció de Montserrat Camps; i Tragèdies (vol. VIII): Les fenícies. Orestes, d’Eurípides, amb traducció de Joan Pagès i Maria Rosa Llabrés.

Cent anys d’història

Amb quasi un segle d’història i 435 volums publicats, la Bernat Metge ha fet una contribució extraordinària a la cultura del país. Cada volum conté una introducció basada en els estudis més rigorosos i recents; el text original en grec o llatí, revisats segons les edicions més prestigioses i acompanyats del corresponent aparat crític; i la traducció al català del text, precisa i elegant, il·lustrada amb notes al peu.

De cada volum se’n fan dos tiratges: l’un enquadernat en rústica i l’altre, en tela. Les primeres edicions dels volums més antics de l’edició en rústica son intonsos, és a dir, amb els plecs cosits i sense tallar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut