Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Eva Baltasar, Miquel Martín i Serra, i Sebastià Perelló, finalistes del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

|

- Publicitat -

ACN- Les novel·les Boulder, d’Eva Baltasar, La drecera, de Miquel Martín i Serra, i La mar rodona, de Sebastià Perelló, opten a la quarta edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. El jurat ha fet la tria entre les 12 obres publicades entre el novembre del 2019 i l’octubre del 2020. El president de l’entitat, Jordi Cuixart, condemnat a nou anys de presó pel procés sobiranista, ha considerat que la literatura “enriqueix el pensament i ens fa més lliures”, i ha assegurat que novel·les com les tres finalistes són “essencials en temps d’emergència cultural i social”. El guardó, dotat amb 20.000 euros per a l’autor i 5.000 per a promoció, es donarà a conèixer el 4 de febrer.

El jurat ha definit Boulder (Club Editor) com una història d’estil “entre poètic i sòrdid sobre la incapacitat de relacionar-se amb el món i amb els altres, sobre la solitud, també sobre el desig i el sexe com a escapada i motor de les insatisfaccions”.

Publicitat

De La drecera (Edicions del Periscopi) en diu que és una novel·la “de formació subtil i profunda que reflecteix a la perfecció un món i el procés de maduració d’un adolescent”.

Pel que fa a La mar rodona (Club Editor) destaca que són tres relats “gairebé independents sobre tres moments de la història de Mallorca, que no tan sols comparteixen una mateixa mirada vertiginosa cap endins i cap enfora del protagonista, sinó també una prosa densa i imaginativa que interroga el poder del llenguatge i els límits de la llibertat”.

Premi de prestigi

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer el 2017 amb l’ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Goncourt francès o el Booker anglès, i amb l’objectiu de fer prevaldre les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector.

Et pot interessar  Imma Monsó guanya Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any

El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys, i Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, va endur-se el premi en l’edició del 2018. L’esperit del temps, de Martí Domínguez, va ser la novel·la guanyadora del 2019.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut