Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Es reedita la poesia de Miquel Martí i Pol

|

- Publicitat -

ACN- Edicions 62 ha publicat sis noves edicions de l’obra poètica de Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 – Vic, 2003). Els volums inclouen un total de nou títols i recorren trenta anys de la seva trajectòria poètica.

Aquestes noves edicions incorporen, quan n’hi havia, textos explicatius de l’autor sobre els seus llibres i altres materials complementaris. L’editor Jordi Cornudella ha remarcat que durant les tres últimes dècades del segle XX Martí i Pol va ser una de les veus “més escoltades” de la poesia catalana, i disset anys després de la seva mort, continua sent un poeta de “gran importància”, pel pes que té en la tradició, i de plena vigència, perquè “els seus versos encara tenen molt a dir-nos”. És per això que l’editorial proposa de nou la lectura a través d’un seguit de recuperacions.

Publicitat

Els sis volums

La primera de les edicions és L’àmbit de tots els àmbits, amb un pròleg de Salvador Espriu, en “una proposta poètica de reconstrucció nacional encara vigent”. El segon títol, Llibre de les solituds inclou una conferència de l’autor sobre el seu llibre, en una obra “contra l’individualisme ferotge” que domina la societat i que parla de les solituds amoroses, socials, polítiques, de comprensió, de convivència i de classe.

Suite de Parlavà seguit d’algú que espera incorpora una nota de l’autor. Aquest poemari és un “díptic capvespral” amb la serenitat de la plena maduresa. Un quart volum incorpora Vint-i-set poemes, Cinc esgrafiats a la mateixa paret i Llibre dels sentits, amb notes del mateix Martí i Pol. “En un dels moments més intensos de la seva poesia, Martí i Pol s’acara a la malaltia, la proximitat de la mort, la solitud i la limitació progressiva del seu espai”, explica l’editorial.

Et pot interessar  Llibres de Sant Jordi

Tanquen el cicle Crònica de demà, amb “la consciència de l’avui com a fonament de l’optimisme pel futur”; i Un hivern plàcid, un dels llibres cabdals de Martí i Pol: assumir la tristor per fer front a la maltempsada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut