Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Albiach qualifica de “fórmula Frankenstein” la proposta de govern de Pere Aragonès

Insisteix que “el canvi a Catalunya passa perquè Junts vagi a l’oposició”

Avatar
Agències 11/01/2021
La candidata ddels comuns a la presidència de la Generalitat. Europa Press

La candidata dels comuns a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha apostat aquest dilluns perquè el seu partit formi part del govern que sorgeixi de les eleccions del 14 de febrer però ha rebutjat “la fórmula de govern Frankenstein” que proposa el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, d’un pacte entre ERC, JxCat, comuns, CUP i PDeCAT.

En la trobada digital d’Europa Press, ha sostingut que “el canvi a Catalunya passa necessàriament perquè JxCat vagi a l’oposició”, atès que tan sols pensa en la meitat independentista de la societat catalana. Per això, defensa que el canvi a Catalunya passa perquè els comuns formin part del proper govern i que sigui un executiu “progressista, que doni una resposta des de l’esquerra als problemes i a la crisi”.

També ha demanat al govern espanyol i al PSOE que “agilitin” els indults als presos independentistes i reformin el delicte de sedició del Codi Penal per poder avançar en el conflicte català. “No puc avançar els passos de l’executiu, però crec que necessitem accelerar la via dels indults i de la reforma del Codi Penal. Insisteixo al PSOE i al ministre que necessitem agilitar aquest tema”, ha recalcat en la trobada digital d’Europa Press.