Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

La Guàrdia Civil i la Policia ploriquegen a Marlaska les “discriminacions salarials”

Els dos cossos policials han fet el ploricó al ministre d’Interior, perquè segons el seu parer hi ha una “discriminació salarial”. No obstant això, no han contemplat que les vies d’accés, les funcions i l’estructura entre forces de seguretat és diferent, i per tant, podria estar justificada aquesta diferència

Redacció 16/09/2021
Imatge d'un grup d'agents de la Guàrdia Civil

L’Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC) i el Sindicato Unificado de Policia (SUP) han enviat una carta al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska en què ploriquejaven, per tenir un menor sou que altres cossos. Les dues associacions han demanat una auditoria per equiparar la diferència salarial amb Mossos d’Esquadra, ja que al·leguen que en l’anterior auditoria, l’empresa encarregada de dur-la a terme, Ernst & Young, no va tenir accés a tota la informació i en culpen a la Generalitat de Catalunya.

Els dos cossos policials, que han denunciat una “discriminació salarial” no han parat esment al fet que no duen a terme unes mateixes funcions que Mossos d’Esquadra i tampoc són coneixedors que el conjunt de tasques i càrrecs de Mossos d’Esquadra no són directament equiparables, i per tant, demanen un augment de sou, sense estar disposat a acceptar més funcions. Val a dir, que aquesta major retribució podria donar-se que per accedir a Mossos d’Esquadra has d’haver aprovat el batxillerat o equivalent, mentre que per opositar a Guàrdia Civil, amb l’ESO hi podries accedir. També cal recordar l’increïble ridícul que van fer el 43% de candidats que es van presentar a les oposicions de Guàrdia Civil van suspendre la candidatura per la prova d’ortografia, com apunta el diari Público.

Tampoc no han esmentat que les vies d’accés als cossos policials són més permissives que les d’altres funcionaris que necessiten una formació molt més extensa i que tenen un sou similar. Així doncs, si volen que es faci una nova auditoria, sembla una opció legítima, però han d’estar disposat a acceptar els resultats que s’esdevinguin, els siguin o no favorables. De moment, ja han ploriquejat per aconseguir un augment, però no han contemplat que si tenen els requisits per ser Mossos, poden fer les proves per accedir a aquest cos, al qual no opositen, per alguna raó.