Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Coordinadora vol promoure un referèndum d’independència el 2011 fent ús de la llei de consultes

|

- Publicitat -

La Coordinadora va demanar un dictamen al professor de la Universitat d’Standord, Antoni Abad, per analitzar el marc jurídic, i tenir elements per donar compliment a l’objectiu que va aprovar el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional el passat 24 d’octubre a Arenys de Munt, que definia amb claredat que la Consulta sobre la Independència vol aconseguir que ‘les institucions catalanes convoquin un referèndum oficial sobre la independència’.

Segons Antoni Abad, ‘la Llei determina que serà la mesa la que decidirà l’admissió a tràmit o no d’una Iniciativa Popular segons criteris d’oportunitat política, més que jurídica. Cal tenir en compte que hi ha tot un elenc jurídic de dret internacional a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles que l’Estat espanyol ha ratificat’. A més, ha subratllat que ‘el Parlament ha aprovat dues resolucions a favor de l’autodeterminació de Catalunya i no s’han declarat inconstitucionals’.

Publicitat

Començar a treballar quan abans millor
Així, la Coordinadora es marca com a proper pas presentar una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum sobre la independència, just quan acabi la darrera onada de la consulta. Tenint en compte que el tràmit d’una Iniciativa Popular pot durar quasi un any, creuen que cal començar a treballar-hi quan abans millor.

La proposta d’Iniciativa Legislativa Popular serà presentada en el proper Consell Plenari de la Coordinadora, que tindrà lloc durant el proper mes d’abril, perquè es pugui debatre i decidir.

Un grup de juristes de reconegut prestigi com Antoni Abad, Alfons López Tena i Hèctor López Bofill seran presents en el Consell Plenari per treballar en la proposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut