Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

Zurich planteja un ERO sobre més del 80% dels treballadors de la seva filial d’assistència ServiAide

ACN Barcelona.-Els representants de l’empresa ServiAide i dels treballadors han començat aquest dilluns les negociacions sobre l’ERO que la companyia vol aplicar sobre 224 persones sobre les 269 que formen […]

Avatar
Agències 09/09/2019

ACN Barcelona.-Els representants de l’empresa ServiAide i dels treballadors han començat aquest dilluns les negociacions sobre l’ERO que la companyia vol aplicar sobre 224 persones sobre les 269 que formen la plantilla actual al centre de l’Hospitalet de Llobregat. ServiAide, filial d’assistència de Zurich, va comunicar als sindicats el passat 30 d’agost la intenció de prescindir d’aquests treballadors per raons “productives i organitzatives”, tot i que confia en rebaixar aquesta xifra mitjançant reubicacions o altres alternatives que no suposin l’extinció del lloc de treball com la prioritat en les assignacions de vacants d’altres empreses del grup, segons han explicat fonts de la companyia asseguradora. En qualsevol cas, les mateixes fonts han admès que serà inevitable que d’altres perdin la feina i han avançat que les indemnitzacions seran superiors als que estableix la llei.

Per la seva banda, CCOO –que ha assegurat que no “escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors- considera que expedients no estan basats en causes econòmiques sinó en la voluntat d’abaratir costos i ja ha anunciat mobilitzacions pel pròxim 16 de setembre, coincidint amb la propera Taula Negociadora.La Taula Negociadora està formada per 13 persones per la part dels representants sindicats, de les quals 10 són de CCOO i 3 de la CGT. En aquest sentit, CCOO ha deixat clar que “no escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors”. En la primera de les trobades, celebrada aquest dilluns, els representants de l’empresa han lliurat la documentació als sindicats en què exposen les raons de l’expedient i que ara els treballadors estudiaran.El centre de ServiAide a l’Hospitalet de Llobregat subministra serveis d’obertura, tramitació i reparació d’assistència per a les pòlisses de la llar, comunitats, comerços i pimes. La direcció de la companyia argumenta que “l’actual context de transformació general” del sector assegurador situa les despeses de l’estructura per sobre la mitjana a altres entitats del mercat.

Relacionats