Dijous, 22 d'Agost de 2019 - Edició 392
La República

[Vídeo] Una exitosa sèrie britànica tria una imatge real de la repressió a Catalunya per il·lustrar un futur polític apocalíptic

‘Years and Years’ estrena aquesta setmana el seu quart capítol i Catalunya i Espanya comptaran amb cert protagonisme

Redacció
Redacció 10/06/2019
Una imatge de la sèrie britànica 'Years and Years'

La sèrie britànica ‘Years and Years’ estrena aquesta setmana el seu quart capítol després de l’èxit dels tres primers a Anglaterra i Catalunya i Espanya comptaran amb cert protagonisme. En un context en que la família Lyon, protagonista de la trama, ha d’adaptar-se als canvis polítics, econòmics i tecnològics del seu entorn fins al punt de pensar que el món està enfonsant-se, la sèrie es fa ressò de la situació a Espanya.

Segons expliquen, en la ficció, està havent-hi una revolució i el govern ha estat enderrocat per un partit “d’extrema esquerra”; cosa que -com posa de manifest el crític Toni de la Torre- s’il·lustra amb una imatge real de la repressió de la policia espanyola a Catalunya.


D’altra banda,  l’ANC d’Anglaterra avança que la sèrie presenta “un futur distòpic on Catalunya ha proclamat la independència, Estats Units exigeix a Espanya que demani perdó, i la família reial espanyola fuig a Mònaco”.

Relacionats