Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

[Vídeo] Santi Vila: “Per defensar la Constitució m’he endut pals a Catalunya”

També diu que li ha passat factura “reconèixer que veia en el Tribunal Constitucional un àrbitre per oposar-me sempre” a la via unilateral

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 12/06/2019
Santi Vila, l'últim dia de judici de l'1-O

L’exconseller d’Empresa Santi Vila ha dit aquest dimecres a la tarda als magistrats del Tribunal Suprem que en tot moment va complir “l’esperit i la lletra” de la Constitució que, segons el seu parer, hauria de permetre una “Espanya de nacionalitats i regions”. En aquest sentit, ha dit que en la legislatura anterior a Catalunya es va “actuar sempre de bona fe” i que -en concret- ell va ser sempre “fidel” a les seves “profundes conviccions” i va “respectar la legalitat”, cosa que diu que li ha passat factura a Catalunya. “Per defensar aquesta lleialtat a la Constitució he rebut també els meus pals i cops de destral a Catalunya, per reconèixer que veia en el Tribunal Constitucional un àrbitre i per oposar-me sempre” a la via unilateral, ha assegurat.

D’altra banda, Vila ha instat al tribunal a que no caiguin en l’error de “l’anacronisme o el presentisme” i analitzin tot el procés independentista català en funció del seu resultat final. Segons ell, fins “l’últim minut” es va estar negociant un possible acord legal, que passava per les eleccions anticipades, però una ministra li va admetre que no s’havien donat les “condicions de confiança”. “Enlloc estava escrit que acabés com el 27 d’octubre”, ha dit.

Relacionats