Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

[Vídeo] Sànchez usa el seu darrer torn de paraula per a defensar els drets de tots els presos que pateixen els “abusos” de la justícia espanyola

També ha demanat al tribunal una sentència que “no agreugi la crisi política”

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 12/06/2019
Jordi Sànchez, el darrer dia de judici al Suprem

Jordi Sànchez ha usat el seu darrer torn de paraula al judici del Tribunal Suprem pel qual s’enfronta a penes altíssimes de presó per a defensar els drets de tots els presos que pateixen els “abusos” de la justícia espanyola. I és que, segons ha explicat, la presó li “ha ensenyat moltes coses” com “l’abús de la presó preventiva” que es fa a l’Estat i davant la qual ha convidat als magistrats que han de decidir el seu futur i que tenen “capacitat d’influència als òrgans judicials” a que “en prenguin nota”. El mateix ha dit a “l’opinió pública i als legisladors”.

Malgrat que “no m’afecta a mi perquè en poc temps la meva presó preventiva haurà finalitzat” i assumint la “crítica de no haver-me donat compte abans d’una enorme injustícia que hauria de canviar-se” a Espanya, Sànchez ha assegurat que aquest “abús” és utilitzat sovint per part del ministeri fiscal per “aconseguir beneficis a posicions amb elements provatoris molt febles” i -en aquest sentit- ha explicat que hi ha presos privats de llibertat després de mesos i que s’enfronten a penes elevadíssimes als quals de la nit al dia se’ls ofereix una rebaixa que els permet sortir en llibertat a canvi de declarar-se culpables quan potser no ho són. “Això es produeix”, ha etzibat Sànchez, que ha demanat als jutges del Suprem que “facin el possible perquè Espanya avanci en qualitat democràtica i de justícia” i segueixin “les instruccions que organismes internacionals han fet al respecte”.

En el seu últim torn de paraula, Sànchez ha demanat al tribunal una sentència que “no agreugi la crisi política”, sinó que ajudi a resoldre aquesta crisi davant “la incapacitat” dels dirigents polítics.

Relacionats