Dissabte, 17 d'Agost de 2019 - Edició 387
La República

[Vídeo] L’emotiu últim discurs de Rull: “Podran prohibir que vegi créixer els meus fills però no que els transmeti la dignitat per a defensar idees legítimes”

Un discurs que ha fet plorar a més d’un: “No hi ha prou presons per empresonar l’anhel de llibertat d’un poble”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/06/2019
Rull, al judici de l'1-O

Josep Rull ha assegut un altre cop al banc dels acusats per a poder dirigir-se per última vegada al Tribunal Suprem espanyol abans que dicti sentència durant l’última jornada al judici farsa.

Sense cap paper i amb una coherència admirable, el pres polític ha dit a la cara a la Fiscalia que havia manipulat proves. També ha retratat les diferències entre Espanya i el Canadà o el Regne Unit on s’ha pogut votar sense problemes i ha titllat l’Estat de “dèbil” per tenir por a les urnes.

El moment més emotiu ha estat quan s’ha referit als seus fills: “Podran prohibir que vegi créixer els meus fills però no que els transmeti la dignitat per a defensar idees legítimes” i que ells puguin viure algun dia “en un país lliure, una república catalana on ningú no podrà ser empresonat per defensar idees”. Rull ha dit que “no hi ha suficients presons per empresonar l’anhel de llibertat d’un poble”.

I ha acabat per citar Salvador Espriu que acaben “ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Un discurs que ha fet plorar a més d’un:

Relacionats