Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

[Vídeo] La xarxa recupera un èpic discurs de Guardiola per defensar internacionalment els presos polítics

L’entrenador del Manchester City, Josep Guardiola, ha ocupat pàgines d’informació política darrerament a Catalunya per la seva visita als presos polítics a la presó de Lledoners. Potser per això, l’advocat Jaume […]

Redacció
Redacció 18/11/2018
L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, en un partit a Cardiff el passat 28 de gener lluint el llaç groc

L’entrenador del Manchester City, Josep Guardiola, ha ocupat pàgines d’informació política darrerament a Catalunya per la seva visita als presos polítics a la presó de Lledoners. Potser per això, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha recuperat (tornant a fer viral) a Twitter un vídeo del tècnic català en que defensa el seu alliberament.

Es tracta d’un vídeo on es veuen alguns moments de Guardiola en conversa amb els mitjans de comunicació després que la Federació Anglesa de Futbol el multés amb 22.500 euros per portar el llaç groc en suport als presos polítics i exiliats. En anglès, explica que ell lluita per la “democràcia” i vol “ajudar a gent que no ha fet absolutament res” i que “només té una opinió diferent”. “Per ser acusat de rebel·lió i sedició cal tenir armes […] No tenim armes només vots”, apunta.

I recorda als anglesos que el seu govern ha permès a la ciutadania participar en un referèndum sobre el Brèxit i als escocesos exercir el seu dret a l’autodeterminació per decidir sobre la seva independència. “És el que volien fer ells, preguntar a la gent”, diu per fer evident la injustícia de la “presó preventiva sense judici” dels presos polítics catalans. “Potser en un futur nosaltres podem estar allà”, conclou per agrair el suport dels aficionats del Manchester City.

Relacionats