Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

[Vídeo] La matussera memòria selectiva d’un Policia Nacional espanyol sobre l’1-O

Nova jornada al judici fars al Tribunal Suprem espanyol contra el procés i l’1-O. Com la resta de la setmana, segueixen desfilant per a testificar agents i membres dels cossos […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/04/2019
Els advocats Benet Salellas i Marina Roig, en una jornada del judici de l'1 d'octubre al Suprem

Nova jornada al judici fars al Tribunal Suprem espanyol contra el procés i l’1-O. Com la resta de la setmana, segueixen desfilant per a testificar agents i membres dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol.

El relat construït per la Fiscalia de victimitzar els agressors segueix alimentant-se gràcies a les declaracions dels policies. Des de les defenses dels presos polítics, però, amb senzilles preguntes sovint desmunten l’argumentari calculat i pactat. Avui, un dels agents ha quedat totalment desacreditat. Benet Salellas ha evidenciat amb les seves preguntes que l’agent responia de manera interessada: només recordava els moments de tensió i els insults rebuts però quan se li ha preguntat sobre els crits pacífics i democràtics ha dit que “no ho recordava”.

Davant la incredulitat de Salellas, l’agent amb tota la cara del món s’ha justificat “no entiendo el catalán”. L’advocat de la defensa ha donat per acabat l’interrogatori.

 

Relacionats