Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

[Vídeo] Iñarritu compara Pedro Sánchez amb el Carnisser dels Balcans

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut avui al ple del Senat. Un dels torns de preguntes més esperat era el del senador independentista més admirat a Catalunya, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/12/2018
Jon Iñarritu, senador de Bildu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut avui al ple del Senat. Un dels torns de preguntes més esperat era el del senador independentista més admirat a Catalunya, el basc Jon Iñarritu.

El polític d’EH-Bildu ha estat fidel al seu estil contundent però elegant i ha comparat el president espanyol amb dos països amb fortes mancances democràtiques com Turquia i Iugoslàvia.

Iñarritu ha interpel·lat el president i li ha recordat que a Espanya hi ha presos polítics i li ha retret que les seves mostres de diàleg són gestos sense accions, de cara a la galeria. Ha estat llavors quan li ha preguntat quina línia política vol seguir, la del Carnisser dels Balcans, Slobodan Milošević, que va retirar l’autonomia de Kosovo l’any 1990 i posteriorment va ser responsable de crims contra la humanitat contra el poble kosovar o el del tirà Recep Tayyip Erdoğan, que també té presos polítics sota el seu mandat.

Aquí el moment:

https://twitter.com/ehbilducongreso/status/1075041555998826499

Relacionats