Dimecres, 19 de Juny de 2019 - Edició 328
La República

[Vídeo] El xantatge de Pablo Iglesias als independentistes: “Per aprovar els pressupostos de la Generalitat ens necessiten”

Els socialistes i els de Podemos han pactat uns pressupostos impossibles. Pedro Sánchez ha cedit a Pablo Iglesias amb uns acords que sap que no prosperaran. Però la jugada és […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/10/2018
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias

Els socialistes i els de Podemos han pactat uns pressupostos impossibles. Pedro Sánchez ha cedit a Pablo Iglesias amb uns acords que sap que no prosperaran. Però la jugada és maquiavèl·lica: uns pressupostos socials que no tiraran endavant per culpa dels independentistes.

La principal perjudicada és Esquerra i Pablo Iglesias ho saps. D’aquí al vídeo que us mostrem on demostra obertament i sense embuts que això va de xantatge. El líder de Podemos envia un missatge als republicans: “no crec que no vulguin impedir que apujar el sou mínim a 900 euros” si tenen altres prioritats. A més els recorda que “per a aprovar els pressupostos de la Generalitat ens necessiten a la taula”. Màxim cinisme d’Iglesias que sap que gràcies a Llarena, ara, els comuns, són necessaris per a aprovar els comptes.

Un salari mínim de 900 euros i més…

Els acords entre socialistes i podemites és un salari mínim de 900 euros, legislar baixes de paternitat i maternitat iguals, cedir la regulació dels lloguers més cars als ajuntaments i apujar un punt l’impost de patrimoni a fortunes per sobre dels 10 MEUR, entre altres mesures. Les amenaces i pressions estan servides, ja que, el Gobierno de Pedro Sánchez no mourà ni un dit pels presos polítics ni per un referèndum i podrà dir que, quan no s’aprovin, que és culpa dels independentistes.

Relacionats