Dijous, 18 de Juliol de 2019 - Edició 357
La República

[Vídeo] El “servei d’intel·ligència militar” hauria prohibit a un soldat anar al FAQS usant pràctiques “il·legals”

L’extinent de l’exèrcit de Terra espanyol, Luis Gonzalo Segura, ha denunciat al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 que un militar que havia d’acompanyar-lo al programa com a signant d’un manifest antifranquista […]

Redacció
Redacció 10/02/2019
L'extinent de l'exèrcit de Terra espanyol, Luis Gonzalo Segura, al FAQS

L’extinent de l’exèrcit de Terra espanyol, Luis Gonzalo Segura, ha denunciat al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 que un militar que havia d’acompanyar-lo al programa com a signant d’un manifest antifranquista havia estat pressionat i amenaçat per les Forces Armades per no acudir-hi tot i que no havia dit a ningú que havia d’anar-hi.

“El van trucar d’urgència el dijous i van dir-li que sabien que havia d’anar a la televisió el dissabte i que si anava prendrien una sèrie de mesures contra ell”, explica. Sobre el fet que sabessin que havia d’anar al programa, Gonzalo ha apuntat a “uns serveis d’intel·ligència militars actuant en la il·legalitat, intervenint telèfons i comunicacions”. En aquest sentit, ha demanat explicacions a la ministra Margarita Robles sobre com pot ser que a un militar “se’l fiqui a una cambra i se l’amenaci perquè no vagi a un programa de televisió quan ell no ha dit a ningú que hi anava”.

L’extinent també ha explicat que aquesta persona s’enfronta a una “autèntica cacera” perquè, un cop signa el manifest antifranquista, van revisar-li l’historial a les xarxes socials i “donat que ell és republicà, es manifesta en favor del dret a decidir de Catalunya o dels joves d’Altsasu”, li obren una falta greu per “manifestacions que entenen que són les pròpies d’un traïdor”.

 

Relacionats