Dimarts, 18 de Juny de 2019 - Edició 327
La República

Van den Eynde: “Ajornar el judici durant el període electoral seria molt perjudicial per als presos”

Aquest dimarts es reprèn el judici del procés amb les declaracions dels acusats. Després d’una setmana, l’advocat de dos d’ells -Oriol Junqueras i Raül Romeva- explica que aturar el judici […]

Redacció
Redacció 18/02/2019
Andreu Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva

Aquest dimarts es reprèn el judici del procés amb les declaracions dels acusats. Després d’una setmana, l’advocat de dos d’ells -Oriol Junqueras i Raül Romeva- explica que aturar el judici enmig d’un període electoral “és una regla no escrita” però en aquest cas “seria molt perjudicial per als acusats” atès a la situació de presó preventiva i trasllats de cada dia.

Per Van Den Eynde, és evident que l’acusació popular farà campanya en cada intervenció i, segons l’advocat, “hi haurà una interferència constant” entre la campanya i les declaracions de dins de la Sala del Suprem. “És comprovable el rendiment que ha tret Vox de l’acusació popular”, ha sentenciat. Però aturar-lo i ajornar-lo per a després de les eleccions espanyoles seria molt dur per als acusats i les seves famílies: “Tant els clients com famílies suporten un cansament i una pressió molt alts”, conclou l’advocat.

A més, el representant de Junqueras i Romeva ha afirmat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’ que s’haurà d’estudiar “si l’Estatut de treballadors ho permet” i ha reiterat que la seva voluntat és “fer un judici àgil”.

Romeva podria seguir la mateixa estratègia que Junqueras

Encara que el penalista no hagi volgut avançar l’estratègia que seguirà el conseller Romeva, ha insinuat que tampoc contestarà les acusacions de la Fiscalia, Advocacia i Vox: “No volem entrar en el joc de fals relat”. Van den Eynde, però, entén que el conseller Forn declarés i es defensés davant d’aquestes acusacions perquè disposa de dades i detalls de la seva conselleria molt més tècniques.

 

 

 

 

 

 

Relacionats