Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

Una revista progre espanyola que comparava els independentistes amb la ultradreta tasta la repressió feixista

Catalunya fa temps que està avisant als ciutadans espanyols que l’Estat en el qual viuen està podrit i infestat d’aires antidemocràtics i d’ultradreta. Tot i això, l’esquerra pijo-progre nacionalista espanyola […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 30/11/2018

Catalunya fa temps que està avisant als ciutadans espanyols que l’Estat en el qual viuen està podrit i infestat d’aires antidemocràtics i d’ultradreta.

Tot i això, l’esquerra pijo-progre nacionalista espanyola massa sovint ha posat al mateix sac la víctima i l’agressor, és a dir: els independentistes i la ultradreta. De res han servit els constants crits d’alerta des de Catalunya. Ara, els espanyols comencen tastar els tentacles d’un Estat que no va fer net durant la transició. Fa uns dies, el perjudicat va ser l’humorista Dani Mateo, fustigat doblement per a ser català. Avui, ha estat el cas de la publicació de sàtira progressista ‘Revista Mongolia’ que per culpa d’amenaces de la ultradreta ha tingut en suspens el seu espectacle que havia d’oferir a la ciutat de València, ja que les autoritats no asseguraven que es pogués oferir unes condicions de seguretat necessàries.

Des de la xarxa, els responsables de la revista han començat a plorar i a malparlar de l’Estat i dels seus valors antidemocràtics inundant els canals del món 2.0 de missatges. A més, com no podia ser d’una altra manera, han comptat amb la complicitat dels mitjans afins que se n’han fet ressò àmpliament. Finalment, han aconseguit que l’acte es dugui a terme.

Immediatament, però, usuaris catalans han començat a recordar com quan ells no havien estat els represaliats, l’humor i l’escarni de la revista va córrer lleugerament. Brindant pel 155, dient “anormal” a un independentista que posava creus o enfonent-se de persones que els retreien el seu comportament.

Relacionats